Τον πολύπειρο Γκελόρ Κανγκά συνέδεσαν οι Σέρβοι με τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για κεντρικό χαφ, που αγωνίζεται κυρίως ως 8αρι και βρίσκεται από το 2020 στον Ερυθρό Αστέρα.

Στα 33 του πλέον που είναι και ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας για να ασχοληθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας, ο Κανγκά έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τη χώρα του, Γκαμπόν και το 2013 πήρε μεταγραφή στη Ρωσία για λογαριασμό της Ροστόφ. Από το 2016 ως και το 2018 βρέθηκε στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ έπειτα και ως το 2020 πήρε μεταγραφή για τη Σπάρτα Πράγας.

Εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται στην ομάδα με την οποία ουσιαστικά έγινε γνωστός στην Ευρώπη. Με τους «ερυθρόλευκους» και στις δύο παρουσίες του μετρά 223 συμμετοχές, με 49 γκολ και 64 ασίστ. Φυσικά ο Αφρικανός βρίσκεται και από το 2013 στην Εθνική Γκαμπόν έχοντας καταγράψει 58 συμμετοχές με 3 γκολ και 5 ασίστ.

Το συμβόλαιο του με τους Σέρβους λήγει το καλοκαίρι του 2025, ενώ η αξία του σύμφωνα με το transfermarkt βρίσκεται στο 1.5 εκατ. ευρώ. Τέλος ο Κανγκά έχει και καλή εμπειρία από το Champions League με 17 παιχνίδια, τα 14 στα προκριματικά.

Δείτε highlights από την καριέρα του:

loading...

Previous articleΣερβικά ΜΜΕ στέλνουν τον Κανγκά στον ΠΑΟΚ
Next articleΟ Μαντί Καμαρά αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό και… ανοίγει ο δρόμος για τον ΠΑΟΚ (pic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here