Με το τέλος του πρώτου γύρου να έχει έρθει (σχεδόν) σε όλες τις ομάδες λίγο-πολύ… κάτι λείπει. Το transfergeeks κάνει τη δική του εκτίμηση για τους παίκτες που έφυγαν και «λείπουν» από τους «5».

Άρης: Μπαντού Εντιαγέ

Ο Άρης είναι από τις ομάδες που έχασε πολλούς χρήσιμους παίκτες. Ο Σάσα, ο Σούντγκρεν, ο Ματίγια και αρκετοί ακόμη αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους της επιτυχίας των προηγούμενων χρόνων. Λαμβάνοντας υπόψιν όμως τη φετινή εικόνα της ομάδας και την πορεία του Σενεγαλέζου, ο Εντιαγέ είναι αυτός που λείπει από τους Θεσσαλονικείς.

Ένας παίκτης που πέρυσι κατέγραψε 4 γκολ και άλλες τόσες ασίστ, με highlight του την εκπληκτική παρουσία του στην Τούμπα στη νίκη της ομάδας του με 0-1 επί του ΠΑΟΚ. Φέτος με τα προβλήματα που έχει ο Άρης θα ήταν… μάνα εξ ουρανού για τον Πάρντιου.

Όλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψιν ότι στην Τουρκία κάνει εξαιρετική χρονιά με τρία γκολ και δύο ασίστ, οδηγώντας την άσημη Άντανα Ντεμίρσπορ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ: Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ότι και να θέλει να χρεώσει ο καθένας στον Πασχαλάκη, ένα πράγμα παραμένει αδιαμφησβήτητο: Είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Η παρουσία του φέτος στον Ολυμπιακό το δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να δέχεται το 34% των γκολ που υπολογίζεται από το WyScout ότι θα έπρεπε να έχει δεχτεί!

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ όσο χαρούμενος και να είναι για το πρότζεκτ του Κοτάρσκι σίγουρα αναγνωρίζει ότι ο Κροάτης και έχει άσχημες βραδιές και κυρίως δεν έχει να δείξει παιχνίδια που βγάζει τα… άβγαλτα.

Ολυμπιακός: Καμαρά

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν πολλούς παίκτες το περσινό καλοκαίρι, με λίγους από αυτούς όμως να έχουν καλή παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκαν με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Αν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος λείπει, αυτός είναι ο Μαντί Καμαρά. Όχι βέβαια ο… ξενερωμένος και έξω από νερά του Καμαρά που βλέπαμε στη τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα, αλλά ο παίκτη που έχει καταλήξει να θεωρείται φέτος βασικός στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο.

ΑΕΚ: Κανένας

Η Ένωση καταγράφει μία σπάνια επιτυχία. Κατάφερε να απεμπλακεί από όσους παίκτες εμφανιζόταν κατώτεροι του αναμενομένου και να τους αντικαταστήσει με καλύτερους, βελτιώνοντας τη παρουσία της. Ακόμη και αν κάποιοι από όσους έφυγαν έχουν ποιότητα (Βράνιες, Καρίμ κλπ) σίγουρα δεν έχει μετανιώσει που τους έχει χάσει, καθώς βρήκε καλύτερους!

Παναθηναϊκός: Γκατσίνοβιτς

Στο φετινό του σχεδιασμό ο Παναθηναϊκός παίρνει σχεδόν άριστα! Το «σχεδόν» έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Ο 27χρονος Σέρβος δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τους πράσινους και έτσι κατέληξε στην ΑΕΚ. Εκεί κατάφερε να ανεβάσει την απόδοση του ακόμη περισσότερο, βοηθώντας την ομάδα του Αλμέιδα να κάνει ένα εξαιρετικό πρώτο μισό στη σεζόν.

Σίγουρα το τριφύλλι δεν υστερεί στον χώρο του κέντρου, είναι όμως αναπόφευκτο το να αναρωτηθεί κανείς πόσο καλύτερη θα ήταν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αν είχε μείνει στην Αθήνα ο Γκατσίνοβιτς χωρίς να… αλλάξει στρατόπεδο.

loading...

Previous articleΟλυμπιακός: Κεφάλαιο “Πάσλακ”
Next articleO Nτόι δεν είναι ένα ακόμη false positive (Αnalysis)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here