Μετά από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ξεκινάει το ευρωπαϊκό του ταξίδι σήμερα το βράδυ (25/7 21:00) στον 2ο προκριματικό του Europa League. Στο δρόμο των Κυπελλούχων Ελλάδας, θα βρεθεί η Βουλγάρικη Μπότεφ Πλόβντιβ ή αλλιώς οι Κυπελλούχοι της χώρας. Η τωρινή αντίπαλος των «πράσινων» έχει ξεκινήσει το δικό της ταξίδι από τον πρώτο προκριματικό, εκεί όπου κατάφερε να αποκλείσει την Μάριμπορ.

Σαφώς πρόκειται για μια πιο δύσκολη αντίπαλο, σίγουρα και από την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες της ΑΕΚ, αλλά και από την Μπάνια Λούκα, αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Άλλωστε φαίνεται και στην αξία της ομάδας, αφού αυτή φτάνει στα 12εκ. ευρώ. Αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα 75εκ. ευρώ περίπου με 6 φορές ακριβότερο ρόστερ.

Η προσεχής αντίπαλος των Ελλήνων έχει 4 παίκτες με την ίδια αξία και μάλιστα έναν Έλληνα μέσα σε αυτούς, που είναι και οι ακριβότεροι του ρόστερ. Η αξία των παικτών φτάνει τις 800χιλ. ευρώ, με τους Μάρτιν Σέκουλιτς (Κροάτης σέντερ φορ), Νίκολα Ίλιεφ (Βούλγαρος μεσοεπιθετικός), Τζέιμς Ετό (Καμερουνέζος αμυντικός χαφ), αλλά και τον Κώστα Μπαλογιάννη (αριστερός μπακ), πρώην παίκτης των ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και Βόλου να έχουν την πρώτη θέση.

Αρχηγός της ομάδας ο 36χρονος Βούλγαρος μεσοεπιθετικός, Ιβελίν Ποπόφ, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Βόσνιος Ντούσαν Κερκέζ. Να υπενθυμίσουμε πως οι Βούλγαροι έχουν παίξει ήδη το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ έχουν και τοπικό ντέρμπι την επόμενη Κυριακή (28/7) με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.


Previous articleΤόσο κόστισε η μεταγραφή του Τετέ-Γράφεται στην ιστορία του Παναθηναϊκού!
Next articleΗ κοινή τετραετής πορεία Μάγιο-Σίστο στη Θέλτα και η… επανένωση στον Άρη! (vid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here