Η Ένωση βρήκε κατευθείαν γκολ από τον νέο της φορ, που βοήθησε τη λειτουργία του παιχνιδιού της απέναντι στον Βόλο.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανέβει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague, παίρνοντας τη νίκη και τους 3 βαθμούς υποδεχόμενη τον Βόλο.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Λιβάι Γκαρσία αισθάνθηκε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός πλάνων του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος επίσπευσε το ντεμπούτο του Φραντζί Πιερό με τη φανέλα της Ένωσης.

Πέρα από το γκολ που πέτυχε, ο φορ από την Αϊτή κατάφερε να επιτελέσει κομβικό ρόλο στη δομή του παιχνιδιού της ΑΕΚ, προσφέροντας την κυνικότητα που της έλλειπε.

Όπως θα δείτε και παρακάτω, το γκολ που σημείωσε (σε μια αμφισβητούμενη φάση) καταγράφηκε για μόλις 0.12 expected goals, ενώ παράλληλα αποτέλεσε και τη μοναδική του προσπάθεια σε ολόκληρο τον αγώνα.

Εκτός αυτών μέτρησε 4 επαφές στην αντίπαλη περιοχή και 2/5 κερδισμένες επιθετικές μονομαχίες.

Αναφορικά με τις πάσες είχε 13/19 (ποσοστό της τάξης του 68%), ενώ κατάφερε να πετύχει και τη μοναδική προωθημένη που επιχείρησε, λαμβάνοντας την μπάλα 15 φορές από τους συμπαίκτες του, γεγονός που δείχνει πως του αρέσει να γίνεται διαθέσιμος για την ομάδα του.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, ο Πιερό μπήκε στις μονομαχίες τόσο γενικά (12/24 συνολικά) όσο και ειδικά (4/8 στις εναέριες), προσπαθώντας για κάθε μπάλα.

Κατέγραψε 3 ανακτήσεις κατοχής, με τη μια μάλιστα στο μισό του Βόλου, ενώ ολοκλήρωσε τη μοναδική τρίπλα που επιχείρησε.

Μπορεί να ήταν μόλις η πρώτη του συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως έστω και σε χαμηλότερη κλίμακα ο Φραντζί Πιερό παρουσίασε ορισμένα από τα θεμελιώδη στοιχεία του αγωνιστικού του προφίλ και αναμένεται με τον καιρό να ανεβάσει ρυθμούς.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here