Η Λαμία φαίνεται πως έχει επιλέξει τον Άνχελο Ενρίκεζ για την ενίσχυση στα φορ. Ο 30χρονος Χιλιανός αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Ρωσία με τη φανέλα της Μπάλτικα με την οποία τη σεζόν 2023/24 έπαιξε σε 38 παιχνίδια με 9 γκολ και 2 ασίστ.

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Ουνιβερσιντάντ Ντε Τσίλε και μέσα σε έξι μήνες πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2012, έναντι 5.5εκατ. ευρώ. Στην ανδρική ομάδα της Γιουνάιτεντ δεν έφτασε ποτέ παίζοντας μόνο 7 παιχνίδια με 2 γκολ και 1 ασίστ με την U21. Μέχρι και το 2015 που παρέμεινε στους Άγγλους πέρασε πολλούς δανεισμούς.

Ένα εξάμηνο στη Γουίγκαν και από μια σεζόν σε Σαραγόσα και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες μάλιστα τον απόκτησαν δίνοντας και 1.7εκατ. ευρώ. Μάλιστα πήρε βασικό ρόλο και μέσα σε 3.5 σεζόν έφτασε τα 129 παιχνίδια, με 51 γκολ και 15 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2018 πήρε μεταγραφή στην Μεξικανική Άτλας και έξι μήνες αργότερα το καλοκαίρι του ίδιου έτους επέστρεψε στην Χιλή για λογαριασμό της Ουνιβερσιντάντ Ντε Τσίλε.

Κάπου εκεί άρχισε και η μεγάλη πτώση στην καριέρα του με 11 γκολ και 1 ασίστ σε 3 χρόνια και 55 αναμετρήσεις. Στη συνέχεια ακολούθησαν τρεις διαδοχικές σεζόν που είχε διαφορετική ποδοσφαιρική «στέγη», πρώτα στη Φορταλέζα, έπειτα στην Πολωνική Μιετζ Λέγκνιτσα και τέλος στη Ρωσία με την Μπάλτικα.

Ο Ενρίκεζ έχει υπάρξει και διεθνής έχοντας 14 συμμετοχές με 2 γκολ με τη Χιλή. Τέλος η αξία του στο transfermarkt είναι στις 700χιλ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here