Ο ΟΦΗ προχώρησε σε άλλη μια σημαντική προσθήκη μετά απο εκείνη του Μοσκέρα και στοχεύει να κάνει μια αγωνιστική αντεπίθεση στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος, την έχει ήδη ξεκινήσει άλλωστε.

Ενισχύεται λοιπόν με τον Μάρκο Μπάκιτς, τον Μαυροβούνιο χαφ με εξαιρετικά δημιουργικά χαρακτηριστικά, προσόντα που ομολογουμένως μόνο ο Νέιρα έχει και αυτός δεν φτάνει. Μπορεί ο ΟΦΗ να έχει γίνει πιο συμπαγής,αλλά υστερεί ακόμη στην δημιουργία.

Η ομάδα της Κρήτης αγοράζει έναν παίκτη με εμπειρία από κορυφαία πρωταθλήματα,που δεν κατάφερε όμως να κάνει την καριέρα για την οποία προοριζόταν. Γύρισε στην πατρίδα του,σε ένα πρωτάθλημα ομολογουμένως χαμηλότερου επιπέδου, πάτησε το κουμπί “restart” και πλέον βρίσκεται στην Super League.

Η παρουσία του στο πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου δείχνει πολλά από στατιστικής άποψης,αλλά κυρίως το ότι δεν είναι για εκεί. Πως το λένε. Ο άνθρωπος ξεχωρίζει σα τη μύγα μεσ το γάλα.

Το heatmap του Μπάκιτς

Κινείται κυρίως πάνω απ τη γραμμή του κέντρου, σκοράρει και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Έχει 81% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες και 55.6% στις σέντρες, αριθμοί εξαιρετικοί αν σκεφτείς πως η πλειοψηφία των πασών του είναι απ το κέντρο και μπροστά. Στις πάσες στο τελευταίο τρίτο έχει 68.2% επιτυχία, επιχειρώντας 11.9 ανά παιχνίδι!

Φυσικά κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος του στις πάσες στο τελευταίο τρίτο και στο ποσοστό επιτυχίας τους.

Άλλος ένας τομέας που είναι πολύ δυνατός, οι μονομαχίες.Ιδιαίτερα οι επιθετικές. Συγκεκριμένα κερδίζει 57% των μονομαχιών που δίνει, με το ποσοστό του να πέφτει μόλις 7 μονάδες όταν πρόκειται για επιθετικές! Μιλάμε για 6.8 επιθετικές μονομαχίες ανά αγώνα,από τις οποίες κερδίζει τις μισές. Ασύλληπτο ποσοστό.

Ξέρουμε πως τέτοια ποσοστά δύσκολα θα πιάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί όμως να βοηθήσει τον ΟΦΗ με γκολ και ασσίστ. Μια δυναμική φιγούρα στο κέντρο, με περίσσια εμπειρία που μπορεί να επωμιστεί μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας των Κρητικών.

loading...

Previous articleΤι πέτυχε ο Μπότος στο εξάμηνο του στη Σέριφ – Ποια η προοπτική της επιστροφής του
Next articleΚρούση Σαλερνιντάνα για Σισέ!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here