Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει «κλειδώσει» την επιλογή του για τη θέση του αριστερού εξτρέμ και αυτός είναι ο Γουίλιαν. Ο 36χρονος Βραζιλιάνος έχει μια εξαιρετική καριέρα σε Premier League με τη φανέλα των Τσέλσι, Άρσεναλ και Φούλαμ. Έμεινε ελεύθερος από τη Φούλαμ και ψάχνοντας την επόμενη ομάδα της καριέρας του τον προσέγγισε ο Ολυμπιακός, μάλιστα φέρνοντας τον στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά φαίνεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και αυτό που απομένει είναι να περάσει ο Λατίνος εξτρέμ τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί από τους Πειραιώτες. Η καριέρα του Γουίλιαν ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Κορίνθιανς και με μόλις 17 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ πουλήθηκε στην Σαχτάρ έναντι 14εκατ. ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος είχε πεντέμισι γεμάτες χρονιές με 221 συμμετοχές, 37 γκολ και 63 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2013 η Ανζί έδωσε 35εκατ. ευρώ για να τον διατηρήσει μόλις ένα εξάμηνο στο ρόστερ της και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς να τον πουλήσει για 35εκατ. ευρώ στην Τσέλσι. Εκεί αγωνίστηκε για επτά φοβερές χρονιές, φτάνοντας τις 339 συμμετοχές, με 63 γκολ και 57 ασίστ.

Ακολούθησε από ένας χρόνος σε Άρσεναλ και Κορίνθιανς για να επιστρέψει τις δύο τελευταίες χρονιές στην Φούλαμ. Εκεί έφτασε τα 67 παιχνίδια, με 10 γκολ και 7 ασίστ. Ο Λατίνος έχει την ευχέρεια να παίζει εκτός τα αριστερά και δεξιά, αλλά και στη θέση “10”, δίνοντας επιθετικές εναλλαγές στον 36χρονο στην επίθεση.

Ακόμη ο Γουίλιαν έφτασε ως διεθνής να αγωνίζεται από το 2011 μέχρι και το 2019 με τη Σελεσάο, με 70 συμμετοχές, 9 γκολ και 15 ασίστ. Τέλος η αξία στο transfermarkt είναι στα 3εκατ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here