Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην ενίσχυση της μεσαίας του γραμμής αφού από το βράδυ της Τρίτης (3/9) ήρθε σε συμφωνία με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο 2+1 ετών ερχόμενος ως ελεύθερος από την Γαλατάσαραι.

H καριέρα του ξεκίνησε από την Πόρτο περνώντας από τις ακαδημίες της ομάδας, ωστόσο δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει χρόνο και ρόλο στην ανδρική. Μάλιστα πέρασε και πολλούς δανεισμούς, σε Μπέιρα Μαρ, σε Μέχελεν, σε Πεναφιέλ και Πάκος Φερέιρα διαδοχικά, Ενδιάμεσα βρήκε και κάποιες καλές σεζόν με τους «δράκους».

Συνολικά στην Πόρτο έμεινε μέχρι και το 2022 και πέρασε τρεις ακόμη εξάμηνους δανεισμούς, σε Ναντ, ΠΑΟΚ και Ρόμα πριν καταλήξει το καλοκαίρι του 2022 με μεταγραφή στην Γαλατάσαραι. Στην Πόρτο συνολικά σε όλη αυτή τη δωδεκαετία ο Ολιβέιρα έφτασε τις 174 συμμετοχές, με 39 γκολ και 24 ασίστ.

Στους Τούρκους στους οποίους ανήκει τώρα έχει 58 συμμετοχές, 6 γκολ και 7 ασίστ, ενώ στο πέρασμα του στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πρόλαβε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα την σεζόν 2018/19, μετρώντας 15 παιχνίδια και 3 γκολ. Αγωνίζεται στο “8” κυρίως αλλά αν χρειαστεί παίζει τόσο ως “6” αλλά και ως “10”.

Έχει φτάσει να γίνει και διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας, με 13 συμμετοχές, ενώ τη δεδομένη στιγμή η αξία του στο transfermarkt είναι στα 2.5εκ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here