Ο ΠΑΟΚ κινούμενος κάτω από τα… ραντάρ ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό, Σόλα Σορτάιρ. Για τον 20χρονο οι Θεσσαλονικείς φημολογείται ότι είχαν ψαχτεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο ανέμεναν να δουν τι θα συμβεί με την Γιουνάιτεντ, που τελικά τον άφησε ελεύθερο, αφού δεν είχε χώρο στην πρώτη ομάδα γι’ αυτόν.

Ο Σόρταιρ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ομάδας, και μάλιστα ενώ ουσιαστικά μέχρι και σήμερα δεν έφυγε από το… στάτους των ακαδημιών, κατάφερε στα 17 του, το 2021 να κάνει και 5 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα, παίζοντας μάλιστα και σε αγώνα Champions League, μεταξύ αυτών. Συνολικά από το 2019 μέχρι και σήμερα που έχει καταγεγραμμένες συμμετοχές στις ακαδημίες, έφτασε σε όλα τα ηλικιακά τμήματα τα 97 παιχνίδια με τους «κόκκινους διαβόλους», με συνολικά 34 γκολ και 23 ασίστ.

Ενδιάμεσα το 2023 πέρασε και ένα εξάμηνο δανεισμό στην Μπόλτον, στην League One, εκεί όπου έπαιξε σε 16 παιχνίδια, με 1 γκολ και 2 ασίστ. Το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του το έχει περάσει στην U23 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκεί που έγινε και αρχηγός, με 32 γκολ και 20 ασίστ σε 71 παιχνίδια.

Το αξιοπρόσεκτο στην περίπτωση του είναι πως αν και η κύρια θέση του θεωρείται το «10», έχει τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του ως δεξί εξτρέμ (40), ενώ έχει και 20 αναμετρήσεις ως αριστερό εξτρέμ και 10 ως κεντρικός επιθετικός. Οι 24 είναι πίσω από τον φορ, ενώ σύμφωνα με το transfermarkt έχει αγωνιστεί και 9 φορές ως κεντρικός μέσος. Κοινώς πρόκειται για έναν πολυθεσίτη μεσοεπιθετικό που μπορεί να.. κουμπώσει παντού.

Τέλος η αξία του σύμφωνα με το transfermarkt είναι στα 4εκ. ευρώ, ενώ έχει υπάρξει και διεθνής με τις μικρές εθνικές της Αγγλίας, φτάνοντας από την Κ15 μέχρι και την Κ19, με συνολικά 8 συμμετοχές.

Δείτε παρακάτω highlights από την καριέρα του:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here