Το όνομα του Αρτούρ Μαζουακού έμπλεξαν Τούρκικα ρεπορτάζ με την ΑΕΚ. Ο Κονγκολέζος αριστερός μπακ ανήκει στην Μπεσίκτας και έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης ως το καλοκαίρι του 2025.

Η καριέρα του Αφρικανού ξεκίνησε από την Βαλενσιέν με την οποία έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα. Από εκεί τον “τσίμπησε” ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2014, έναντι μόλις 300χιλ. ευρώ και με τους Πειραιώτες έκανε την ποδοσφαιρική του έκρηξη αφού έφτασε την αξία του στα 7εκ. ευρώ μέχρι δύο χρόνια αργότερα να τον αποκτήσει η Γουέστ Χαμ.

Στην Αγγλία κατάφερε να έχει αρκετές γεμάτες σεζόν φτάνοντας σε έξι χρόνια τις 128 συμμετοχές, με 2 γκολ και 10 ασίστ. Η Μπεσίκτας τον απέκτησε πρώτα ως δανεικό το καλοκαίρι του 2022 και ένα χρόνο μετά τον αγόρασε έναντι 2εκ. ευρώ. Με τους Τούρκους έχει αγωνιστεί ως τώρα σε 63 παιχνίδια με 2 γκολ και 9 ασίστ.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι πως πρόκειται για επιθετικό φουλ μπακ αφού έχει αγωνιστεί και αρκετές φορές, 60 πιο συγκεκριμένα, ως αριστερό χαφ. Ακόμη είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Κονγκό από τον Οκτώβριο του 2018, χωρίς σταθερή θέση όμως και γι’ αυτό έχει μόλις 27 συμμετοχές και 3 γκολ.

Τέλος η αξία του στο transfermarkt είναι στα 4.2εκ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here