Οι μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να κάνει ο Άρης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό από άποψη αγωνιστικών υποχρεώσεων για τον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» χωρίς ευρωπαϊκούς αγώνες, είναι δεδομένο πως θα ξεκινήσουν αργότερα την προετοιμασία τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα και καθυστέρηση των μετααγραφών.

Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και για τους Θεσσαλονικείς, υπάρχουν ορισμένες θέσεις που χρίζουν άμεσης ενίσχυσης και αναμένεται να αποτελέσουν προτεραιότητα στην αγορά.

Αριστερό εξτρέμ

Πρόκειται για μια θέση οπού οι άνθρωποι της ομάδας είχαν να διαχειριστούν πολλά προβλήματα, παίρνοντας λίγες λύσεις από το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Τζόναθαν Μενέντες δεν βοήθησε ποτέ, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στην Κηφισιά, με τον Κίκε Σαβέριο να γίενται βασικός και… αναντικατάστατος με το που επέστρεψε από τον μακροχρόνιο τραυματισμό του.

Τον Γενάρη αποκτήθηκε ο Τζούισον Μπένετ για να κάνει τη διαφορά στη θέση, όμως δεν βρέθηκε στα πλάνα του Άκη Μάντζιου.

Είναι δεδομένο, ότι ο Έλληνας προπονητής περιμένει περισσότερα πράγματα από τα 3 γκολ και τις 2 ασίστ του Σαβέριο στο πρωτάθλημα και για αυτόν τον λόγο θεωρείται αναγκαία η μεταγραφή ενός αριστερού εξτρέμ.

Αριστερό μπακ

Το καλοκαίρι αποχώρησαν τόσο ο Μάρβιν Πίρσμαν όσο και ο Μπράντλεϊ Μαζικού, με τον Φράνκο Φεράρι να έρχεται στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των «κιτρινόμαυρων», αποτελώντας το δίδυμο αριστερών μπακ, μαζί με τον Ρόναλτ Ματαρίτα.

Ο Κοσταρικανός τέθηκε εκτός πλάνων από την αρχή της σεζόν, καθώς η φυσική του κατάσταση δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί σε παιχνίδια απαιτήσεων, ενώ η απόδοση του Φεράρι είχε φθίνουσα πορεία από το ξεκίνημα της σεζόν.

Κάπως έτσι, επιστρατεύτηκε ο Μάρτιν Μοντόγια για τη συγκεκριμένη θέση, παίζοντας με αντίθετο πόδι. Το γεγονός αυτό βοήθησε σε ορισμένα ντέμρπι, όμως η γενικότερη αστάθεια του Ισπανού οπισθοφύλακα κάνει τον Άρη να αναζητά ένα «καθαρόαιμο» αριστερό μπακ στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Χαφ

Ορισμένες φορές μέσα στη σεζόν το έλλειμμα που υπήρχε στο κέντρο του Άρη ήταν κάτι παραπάνω από διακριτό, κυρίως όταν αντιμετώπιζε τραυματισμό ο Ζαν Ζουλ.

Ο Νταρίντα αναλάμβανε περισσότερα καθήκοντα από το συνηθισμένο και ο Νέβεν Τζούρασεκ δεν έτυχε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Μάντζιου για το κέντρο της ομάδας, την ώρα που ρόλο στα χαφ έπαιρνε και ο Βέλεθ, όποτε ήταν υγιής.

Πάρντο και Ντουκουρέ δεν είχαν ρόλο και αυτό είναι κάτι που προβλημάτισε έντονα τους ανθρώπους του Άρη, που θα ψάξουν ένα δημιουργικό χαφ, που θα σταθεί επάξια δίπλα στους Νταρίντα και Ζουλ.

Η περίπτωση του στόπερ

Αν όλα μείνουν ως έχουν, φαίνεται δύσκολο έως απίθανο ο Άρης να αποκτήσει στόπερ το καλοκαίρι, όμως υπάρχει η πιθανότητα αποχώρησης του Φαμπιάνο αναγκάζει τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν στην άκρη του μυαλού τους μια περίπτωση στόπερ.

Αν ο Φαμπιάνο δε συνεχίσει στον Άρη, τότε κρίνεται αναγκαία η κάλυψη του κενού του, με έναν βασικό κεντρικό αμυντικό, δίπλα στον Γιακούμπ Μπράμπετς, με τους Βέλεθ και Ρόουζ να αποτελούν αξιόπιστες εναλλακτικές επιλογές.

loading...

Previous articleΓια τόσα εκατομμύρια είχε αγοράσει η Μπαρτσελόνα τον Μπρέιθγουεϊτ!
Next articleΗ δημιουργία του Ρέτζιτς που χρειάζεται ο Αστέρας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here