Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης υποδέχεται τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ (8/8 21:00) για το πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού του Europa League. Αναμφίβολα θα έχει την πιο δύσκολη αποστολή και από τους τρεις ελληνικούς συλλόγους που διεκδικούν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει.

Το πολύ μεγάλο Ολλανδικό κλαμπ έχει τριπλάσια αξία σύμφωνα με το transfermarkt σε σχέση με τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Ο Άγιαξ έχει φτάσει τα 258εκ. ευρώ, ενώ το ρόστερ του Παναθηναϊκού φτάνει τα 87εκ. ευρώ. Μετά την πολύ κακή περσινή σεζόν ο «Αίαντας» μπήκε από πολύ νωρίς στις ευρωπαϊκές μάχες στον 2ο προκριματικό εκεί όπου απέκλεισε την Βοϊβοντίνα με δύο νίκες (1-0 & 1-3), με το σκορ να… ξεγελάει ωστόσο αφού δυσκολεύτηκε αρκετά.

Αρχηγός της ομάδας είναι ο Στίβεν Μπέργκβαιν (αξία 18εκ. ευρώ) 26χρονος αριστερός εξτρέμ, ενώ ακριβότερος παίκτης με αξία 35εκ. ευρώ είναι ο Μπράιαν Μπρόμπεϊ. Άξιος αναφοράς είναι και ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός Χάτο, που έχει ήδη φτάσει σε αξία τα 18εκ. ευρώ. Ακόμη ξεχωρίζει ο 22χρονος τερματοφύλακας Ραμάι από το Κόσοβο με αξία και αυτός 18εκ. ευρώ. Μόνο αυτοί οι 4 ξεπερνούν ολόκληρο το ρόστερ του Παναθηναϊκού σε αξία ωστόσο τα χρήματα και οι αξίες δεν παίζουν μπάλα από μόνες τους.

Προπονητής από τις αρχές Ιουλίου είναι ο 47χρονος Ιταλός Φαριόλι με αγαπημένο του σύστημα το επιθετικό 4-3-3, αυτό που έπαιξε και ο Άγιαξ και στις δύο αναμετρήσεις με τη Βοϊβοντίνα. Τέλος το πρωτάθλημα για τον Άγιαξ ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή (11/8 17:45) με εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Χέρενφεϊν, επομένως θα πρέπει οι Ολλανδοί να διαχειριστούν και αυτό μέσα στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here