Ο ΠΑΟΚ στο ισόπαλο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα έδειξε γενικά μια καλή εικόνα, έχοντας ορισμένους διακριθέντες στο παιχνίδι του. Ένας εξ αυτών ήταν ο αρχηγός του δικεφάλου, Στέφαν Σβαμπ με τον Αυστριακό να είναι κυριολεκτικά σε όλα τα σημεία του γηπέδου.
Ήταν… παντού στο γήπεδο

Αυτό άλλωστε μας δείχνει και το γράφημα του Wyscout για τις κινήσεις του, χωρίς να έχει πολύ έντονο χρωματισμό κάπου, ο 33χρονος δεν περιορίστηκε στο να παραμένει σε συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου, αλλά βρέθηκε έξω από την μικρή περιοχή της ομάδας του, φτάνοντας μέχρι και την αντίπαλη. Κυρίως βέβαια κινούμενος από την αριστερή μεριά του γηπέδου.

Heatmap Vs Panathinaikos

Στο κομμάτι των μεταβιβάσεων ο Αυστριακός ήταν αρκετά καλός φτάνοντας σε ένα ποσοστό 76% συνολικά με 25/33, ενώ όσον αφορά τις μακρινές, κατέγραψε 2 εύστοχες σε 3 απόπειρες. Αυτός πήρε 21 φορές την μπάλα από τους συμπαίκτες του, ενώ είχε 1 εύστοχη πάσα στη μοναδική του προσπάθεια προς την αντίπαλη περιοχή, 12/17 (71%) προωθημένες, αλλά και 5/9 (56%) στο τελευταίο τρίτο.

Passes Vs Panathinaikos
Passes to final third Vs Panathinaikos

Ακόμη κομβικός ήταν και στο αμυντικό κομμάτι ήταν κομβικός αν και στο επιθετικό ήταν εκεί που ξεχώρισε. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας είχε 3 κερδισμένες μονομαχίες από τις 7 που έδωσε, 3 ανακτήσεις μπάλας και 2 εκκαθαρίσεις, ενώ εκεί που τα νούμερα του ήταν πολύ υψηλά ήταν στα interceptions με 6.

Interceptions Vs Panathinaikos

Στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ο Σβαμπ κατάφερε να είναι αρκετά δραστήριος, με 2/2 μονομαχίες κερδισμένες, 4 σουτ εκ των οποίων τα 2 βρήκαν στόχο, αλλά και 1/1 επιτυχημένη ντρίμπλα. Παράλληλα τα XGoals του από τα σουτ που επιχείρησε έφτασαν τα 0.49, ενώ κατάφερε να έχει και 6 επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Touches In Penalty Area Vs Panathinaikos
XGoals Vs Panathinaikos

Ο Αυστριακός έδωσε στο κοινό του ΠΑΟΚ άλλη μια στιβαρή εμφάνιση και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και στα παιχνίδια που έρχονται και είναι κομβικά τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here