Ο ΠΑΟΚ καταρτίζει το ρόστερ της επόμενης χρονιάς και σε αυτό το πλαίσιο κοιτάει να… ασφαλίσει το κέντρο της άμυνας του. Άλλωστε η πρώτη του μεταγραφή στη χρονιά ήταν και ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης. Πρόκειται για αμυντικό μέσο, που αγωνίστηκε κυρίως πέρυσι και εξοικειώθηκε αρκετά με τη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Έτσι οι παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ δυνητικά στη θέση είναι έξι. Και αναφερόμαστε με αυτό τον τρόπο γιατί τα ενεργά συμβόλαια στις πρώτες προπονήσεις είναι πέντε. Ο Τόμας Κεντζιόρα δεν μοιάζει μακριά από το να γίνει παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας μόνιμα, ωστόσο όσο η Ντιναμό Κιέβου τραβάει τις διαπραγματεύσεις, η περίπτωση περιπλέκεται. Άλλωστε ο Πολωνός έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Θεσσαλονικείς.

Η δεύτερη περίπτωση που αναφέρθηκε και εξ αρχής στο κείμενο είναι ο Θυμιάνης που καλύπτει είτε τη θέση του κεντρικού αμυντικού είτε τη θέση του αμυντικού μέσου και αποκτήθηκε ως ελεύθερος μετά το πέρασμα του από τον Πανσερραϊκό.

Τα… παρκαρισμένα συμβόλαια και οι σίγουροι

Όσον αφορά, τους δύο που βρίσκονται στον… πάγο είναι ο Ιβάν Νάσμπεργκ και ο Τρόοστ Εκόνγκ. Αμφότεροι για διαφορετικούς λόγους αγωνίστηκαν ο μεν Νορβηγός μόλις σε 11 παιχνίδια, αφού ποτέ δεν ήταν στις πρώτες επιλογές και ο Αφρικανός σε 22 στο πρώτο μισό αφού έπειτα τραυματίστηκε κατά την παρουσία του με την Εθνική Νιγηρίας στο Κόπα Άφρικα.

Εδώ υπάρχει ένας κοινός στόχος για τον ΠΑΟΚ, το να απαλλαγεί και από τα δύο συμβόλαια, του μεν Νάσμπεργκ ολοκληρώνεται το 2025 και του Εκόγνκ το 2026, με ένα ερωτηματικό για τον δεύτερο που συνδέεται με τις περιπτώσεις Κεντζιόρα-Κουλιεράκη. Για το τέλος έμειναν οι δύο… σίγουροι.

Ο ένας είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης για τον οποίον δεν τίθεται κανένα ερώτημα για το τι θα συμβεί, αφού πριν περίπου μια εβδομάδα ανανέωσε το συμβόλαιο του με επέκταση και βελτιωμένες αποδοχές μέχρι το 2027. Όσον αφορά τον καλύτερο του αμυντικό και έναν εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη εκεί τα πράγματα διαφέρουν κατά κάποιο τρόπο.

Αυτό έχει να κάνει όχι φυσικά με την επιθυμία του ΠΑΟΚ που δεν είναι άλλη από το να τον κρατήσει, αλλά με τις προτάσεις που είναι αρκετά πιθανό να φτάσουν στα γραφεία της ΠΑΕ για την απόκτηση του. Άλλωστε όπως έχετε διαβάσει και μέσα από το transfergeeks, οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι η Στουτγκάρδη θα μπει δυνατά στην διεκδίκηση του με τους πρωταθλητές να απαιτούν 10+ εκ. ευρώ για να συζητήσουν την παραχώρηση του.

Επομένως με έξι παίκτες στη θέση το δεδομένο είναι πως θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και ίσως μείωση των προσώπων σε αριθμό μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here