Μετά το πέρας των πρώτων πέντε αγωνιστικών είναι ασφαλές να πούμε πως έχουν βγει συμπεράσματα για τον τρόπο που αγωνίζονται ορισμένες ομάδες. Μια από αυτές που είναι ξεκάθαρο το στυλ παιχνιδιού της είναι και ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες έχουν καταφέρει ήδη να γίνουν αντικείμενο θετικής κριτικής με τον τρόπο που αμύνθηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα σε αγώνα που εξασφάλισαν έναν βαθμό που περιμέναν λίγοι ότι θα μπορούσαν. Αυτή είναι και η πιο χαρακτηριστική αναμέτρηση που φανερώνει τη φιλοσοφία του Γιάννη Πετράκη, όσον αφορά το παιχνίδι της ομάδας του κάτι που αποτυπώνεται και στα νούμερα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει να είναι η 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, πίσω από την ΑΕΚ (1) και τον Ολυμπιακό (3), μαζί με τους έτερους διεκδικητές του τίτλου, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ έχοντας δεχθεί μόλις 4 τέρματα, με δύο αγώνες με μηδέν παθητικό. Από την άλλη παρουσιάζει την ακριβώς αντίθετη εικόνα όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι.

Εκεί οι Αγρινιώτες έχουν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση μαζί με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης έχοντας πετύχει από 4 γκολ. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως ο Παναιτωλικός έχει σκοράρει τα 3 από τα 4 στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό.

Μένει να φανεί αν αυτή η φιλοσοφία καταφέρει να του εξασφαλίσει πιο γρήγορα τον στόχο της παραμονής ή στο μέλλον χρειαστεί να βρεθεί σε αγώνες που θα πρέπει να ρισκάρει και περισσότερο… θυσιάζοντας την αμυντική συνοχή του. Πάντως στα 3 τελευταία παιχνίδια το πλάνο του Γιάννη Πετράκη δείχνει πως αποδίδει με τους Αγρινιώτες να μαζεύουν 5 βαθμούς, ανεβάζοντας τον στην 9η θέση.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here