Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο του παιχνίδι πριν την διακοπή, επικράτησε με 0-2 του Λεβαδειακού. Δύο ήταν οι παίκτες που έκαναν ντεμπούτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Τζο Γκόμεζ και ο Ντέγιαν Λόβρεν. Όσον αφορά τον δεύτερο αγωνίστηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο και το τελευταίο του 90λεπτο με την Λιόν.

Σε ένα γεμάτο 90λεπτο με την άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας ο Κροάτης έδειξε ότι διαθέτει την εμπειρία να σταθεί πολύ εύκολα σε τέτοια παιχνίδια, αν και ανέτοιμος σε φυσική κατάσταση και ρυθμό αγώνων. Σε γενικό πλαίσιο ο Κροάτης είχε 65 σωστές ενέργειες από τις 82 που επιχείρησε φτάνοντας στο 79%.

Παράλληλα όσον αφορά τις μονομαχίες συνολικά ο 35χρονος Κροάτης είχε 10 κερδισμένες στις 14 που ενεπλάκη (71%).

Total Actions/Successful Vs Levadeiakos
Total Duels/Won Vs Levadeiakos

Φυσικά ο Λόβρεν ήταν εξαιρετικός όταν χρειάστηκε και στο αμυντικό κομμάτι, έχοντας συνολικά 2/4 μονομαχίες, αλλά το εντυπωσιακό 6/7 εναέριες με 86% ποσοστό επιτυχίας. Ενώ έφτασε τις 2 εκκαθαρίσεις, με 5 κοψίματα, όλα αυτά στο ντεμπούτο του ως βασικός στον ΠΑΟΚ και σε παιχνίδι που οι Θεσσαλονικείς δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Aerial Duels/Won Vs Levadeiakos
Interceptions Vs Levadeiakos

Επιπλέον ο Κροάτης ήταν πάρα πολύ καλός στις μεταβιβάσεις του, όχι μόνο γυρνώντας την μπάλα γύρω-γύρω αλλά και προσπαθώντας να την προωθήσει όταν χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ βοήθεια στη δημιουργία από την πίσω γραμμή του. Στο σύνολο των μεταβιβάσεων του είχε 55/64 με ποσοστό 86%.

Total Passes/Accurate Vs Levadeiakos

Στις μακρινές μεταβιβάσεις του έκανε 4 σωστές από τις 8 που επιχείρησε, ενώ στις πάσες στο τελευταίο τρίτο αν και κεντρικός αμυντικός έφτασε τις 8/13 (62%). Έλαβε 42 φορές την μπάλα, ενώ στις προωθημένες του έφτασε τις 21/29 σε ποσοστό 72%. Τέλος είχε και 1 Shot Assist δημιουργώντας φάση για συμπαίκτη του.

Passes to Final Third Vs Levadeiakos
Forward Passes Vs Levadeiakos

Εν κατακλείδι η παρουσία του Λόβρεν έδειξε στον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι μπορεί να υπολογίζει σε μια πολύ αξιόπιστη λύση για την αμυντική γραμμή ως αντικαταστάτη του Τόμας Κεντζιόρα για τα εγχώρια παιχνίδια, μεγαλώνοντας το ροτέισον του κατά μια μονάδα.

loading...

Previous articleΑΕΚ: Αγόρασε μετοχές της Γιουβέντους ο Μάριος Ηλιόπουλος!
Next articleΤο… απρόσμενο «κιτρινόμαυρο» ντεμπούτο του Χουάνκαρ (Wyscout Analysis)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here