Ο Παναιτωλικός διανύει μια εξαιρετική χρονιά συνολικά αφού βρίσκεται στην 5η θέση της Super League με 14 βαθμούς και έχει ορισμένους πρωταγωνιστές που ξεχωρίζουν. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Λιάβας, που είναι μάλιστα και αρχηγός της ομάδας του Αγρινίου.

Ο 23χρονος δεξιός μπακ, δεν έχει χρησιμοποιηθεί βέβαια μόνο εκεί και ξεχωρίζει σε διαφορετικές μετρήσεις ανά παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα θα δούμε τις τέσσερις καλύτερες του επιδόσεις. Οι δύο είναι αμυντικές με πρώτη αξιοσημείωτη και εντυπωσιακή αυτή στις 15 Σεπτεμβρίου κόντρα στον Ολυμπιακό με 16 κοψίματα, στην ισοπαλία χωρίς γκολ της ομάδας του Αγρινίου. Mάλιστα στο ίδιο παιχνίδι είχε και 7 εκκαθαρίσεις.

Interceptions Vs Olympiacos

Ακολούθησε την επόμενη βδομάδα το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με τελικό σκορ 1-1. Το στατιστικό που αφορά τον Λιάβα έχει να κάνει με τις αμυντικές μονομαχίες και έκανε την καλύτερη του επίδοση στο πρωτάθλημα μέχρι και σήμερα με 5/7 και ποσοστό 71%.

Defensive Duels Vs Asteras

Επιπρόσθετα ο Έλληνας αμυντικός είχε δύο εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των μεταβιβάσεων. Η μια έρχεται στο ίδιο παιχνίδι με το οποίο ασχοληθήκαμε και νωρίτερα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στις πάσες συνολικά ο Αγρινιώτης έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με ποσοστό 92% και 80 στις 87 επιτυχημένες.

Passes/Accurate Vs Asteras

Το τελευταίο στατιστικό στο οποίο θα σταθούμε είναι στη μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού, κόντρα στην ΑΕΚ με 1-0. Εκεί ο Λιάβας που έπαιξε τόσο ως αριστερός μπακ, αλλά και κεντρικός μέσος ήταν πολύ καλός στο να φέρει την μπάλα μπροστά. Μάλιστα είχε 13/16 μεταβιβάσεις με ποσοστό 81%.

Forward Passes Vs AEK
Ο Αγρινιώτης που συμβάλλει σε άμυνα, κέντρο και επίθεση και ξεχωρίζει σε όλη τη Super League

Ενώ αξίζει να σταθούμε και σε κάποια γενικά στατιστικά στα οποία ο Λιάβας ξεχωρίζει συνολικά στο πρωτάθλημα. Ο Αγρινιώτης είναι ανάμεσα στους κορυφαίους σε 4 κατηγορίες. Σε αμυντικές μονομαχίες ο 23χρονος είναι ο 11ος στο πρωτάθλημα με 49 και με δύο λιγότερες από τον κορυφαίο της ομάδας Πέρεζ που έχει 51.

Παράλληλα ο Λιάβας είναι πολύ ψηλά και στα κοψίματα με 42, όντας μόλις στη 2η θέση σε ολόκληρη της Super League πίσω από τον Τσάπρα με 56.

SL Defensive Duels Total
SL Interceptions Total

Στους τομείς των μεταβιβάσεων στους οποίος ο αμυντικός μέσος του Παναιτωλικού βρίσκεται πολύ ψηλά στο πρωτάθλημα είναι οι μακρινές μεταβιβάσεις, στις οποίες βρίσκεται 13ος συνολικά και 7ος χωρίς τους τερματοφύλακες με 47. Μάλιστα στη συγκεκριμένη μέτρηση φτάνει το 66% στην ευστοχία ενώ είναι και ο καλύτερος της ομάδας του.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στις πάσες στο τελευταίο τρίτο γεγονός που δείχνει πως ο Αγρινιώτης συμβάλλει με τον τρόπο του ακόμη και στο επιθετικό κομμάτι είναι οι συνολικές πάσες στο τελευταίο τρίτο. Εκεί έχει 57 και είναι 7ος στη σχετική λίστα, όντας και πάλι ο καλύτερος του Παναιτωλικού και με ποσοστό ευστοχίας 80.7%.

SL Total Long Passes
SL Total Passes to Final Third

Εν κατακλείδι ο Λιάβας όχι απλώς έχει «ωριμάσει» στο παιχνίδι του αλλά έχει καταφέρει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχημένης πορείας του Παναιτωλικού συμβάλλοντας από όλα τα πόστα. Όπως θα δούμε παρακάτω χαρακτηριστικά ο Αγρινιώτης έχει αγωνιστεί σε 6 θέσεις κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων της Super League.

O Γιάννης Πετράκης τον έχει τοποθετήσει αρχικά στο κέντρο της άμυνας, έπειτα ως δεξί μπακ αλλά και ως χαφ. Επιπλέον έχει παίξει ως αμυντικός μέσος, αριστερό μπακ και την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον Ατρόμητο έπαιξε και ως δεξί εξτρέμ. Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ο Λιάβας προσφέρει από παντού στους Αγρινιώτες.

loading...

Previous articleΣκόραρε στη ματσάρα της Κωνσταντινούπολης πρώην του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ (vid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here