Οι διαφορές στην αγωνιστική συμπεριφορά της Ένωσης όταν βρίσκεται στο γήπεδο ο φορ από την Αϊτή.

Η μεταγραφή του Φραντζί Πιερό αποδίδει από πολύ νωρίς στην ΑΕΚ, καθώς ο διεθνής με την Αϊτή κεντρικός επιθετικός ήδη μετράει 3 γκολ, προσφέροντας μια άλλη διάσταση στο παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα.

Ατομικά, ο Πιερό έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει σε ορισμένες κατηγορίες, οι οποίες συνάδουν με το προφίλ του, όπως οι κεφαλιές, στις οποίες βρίσκεται πίσω μόνο από τον Ελ Κααμπί.

Αποτελεί σημείο αναφορά στην επίθεση της Ένωσης, γεγονός που διακρίνεται από τις 27 επαφές στην περιοχή (3ος στο πρωτάθλημα), προκαλώντας κίνδυνο σε οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα.

Τα παραπάνω συντελούν στην 4η θέση του Πιερό, αναφορικά με το Index σε ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πως η ΑΕΚ ήξερε τι αγόραζε. Ένας φορ που γεμίζει την αντίπαλη περιοχή, τον «αισθάνεται» η αντίπαλη άμυνα και είναι ήδη ένας εκ των κορυφαίων της Superleague.

Πως όμως η Ένωση αλλάζει την εικόνα της όταν ο 29χρονος βρίσκεται στο γήπεδο; Τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία δίνουν μια απάντηση.

Οι κερδισμένες επιθετικές μονομαχίες αυξάνονται από 36.86% σε 41.58%, από τη στιγμή που ο Πιερό εκμεταλλεύεται σωστό τη σωματοδομή του, όπως βλέπετε στο παράδειγμα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Προαφνώς οι τελικές εντός περιοχής κάνουν και την αθηναϊκή ομάδα πιο απειλητική, με τα XGoals της να αυξάνονται από 1.44 σε 1.73.

Συνοπτικά, η απόκτηση του Φραντζί Πιερό είναι μια κίνηση που βοηθάει σημαντικά την Ένωση, λύνοντας ορισμένα από τα προϋπάρχοντα προβλήματα και… μεταμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό της στυλ.

loading...

Previous articleΟ Μανού Γκαρθία περνάει τη μπάλα από τη βελόνα και απογειώνει τον Άρη (Wyscout Analysis)
Next articleΟριστικό: Μορόν μέχρι το 2027 στον Άρη!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here