Η περίπτωση του Ντάνιελ Ποντένσε δεν προχωράει για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να στρέφονται σε άλλες περιπτώσεις, με αυτή στην κορυφή της λίστας να είναι του Γουίλφριντ Ζαχά της Γαλατάσαραι. Το συμβόλαιο του Ιβοριανού εξτρέμ λήγει το καλοκαίρι του 2026, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από τον προπονητή των Τούρκων, Οκάν Μπουρούκ.

Ο 31χρονος εξτρέμ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Κρίσταλ Πάλας και το χειμώνα του 2013, δυόμιση χρόνια μετά το επαγγελματικό ντεμπούτο του, τον απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τους «κόκκινους διαβόλους» δεν κατάφερε να πάρει ρόλο στην ομάδα, πέρασε τρεις εξάμηνους δανεισμούς, δύο στην Πάλας και έναν στην Κάρντιφ.

Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Ζαχά επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε με μόνιμη μεταγραφή, έναντι 3.8εκ. ευρώ. Συνολικά πέρασε άλλες εννιά σεζόν, και έγινε ουσιαστικά «θρύλος» της ομάδας φτάνοντας τις 458 συμμετοχές, με 90 γκολ και 62 ασίστ. Το περασμένο καλοκαίρι η Γαλατάσαραι τον απέκτησε ως ελεύθερο με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας θέση βασικού με 42 συμμετοχές, 10 γκολ και 5 ασίστ.

Ο Ιβοριανός είναι και διεθνής από το 2017, με 33 συμμετοχές και 5 γκολ αν και εδώ και ένα χρόνο δεν βρίσκεται στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Ζαχά παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, κυρίως ως αριστερό εξτρέμ, αλλά και ως δεξί, αλλά και σέντερ φορ. Τέλος η αξία του στο transfermarkt είναι στα 11εκ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here