Οι κιτρινόμαυροι απέκτησαν ένα εξτρέμ ο οποίος μπορεί να τους ανεβάσει επίπεδο.

Κάθε χρόνο ο Άρης κάνει μερικές κινήσεις οι οποίες ξεχωρίζουν σε σχέση με τις υπόλοιπες μεταγραφές του καλοκαιριού του. Φέτος μία τέτοια είναι ο Σουηδός εξτρέμ, David Moberg Karlsson που επιστρέφει στην Ευρώπη προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέλα του Άρη.

Πρόκειται για παίκτη που έχει συνηθίσει να κάνει πρωταθλητισμό με ομάδες όπως η Νόρκεπινγκ και η Σπάρτα Πράγας, τη στιγμή που στο όνομα του έχει και ένα Champions League. Όχι Ευρωπαϊκό αλλά Ασιατικό, και πάλι όμως αποτέλεσε από τα βασικά γρανάζια της ομάδας που το κατέκτησε, έχοντας και ο ίδιος πέντε γκολ στη διοργάνωση.

Συνολικά ο Κάρλσον έχει μία αξιοπρόσεκτη καριέρα με πολλά γκολ και μοναδικό αρνητικό στοιχείο το ξεκίνημα της φετινής σεζόν όπου δεν βρήκε ποτέ τα πατήματα του στην Ιαπωνία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε γραφήματα με τα σουτ και τα γκολ του Κάρλσον στην καλή του σεζόν στην Ιαπωνία (2020) και στην τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε στη Σπάρτα Πράγας και να αντιληφθείτε για ποιον λόγο λέμε ότι είναι εξτρέμ… που σκοράρει.

Ακόμη ο Κάρλσον λατρεύει να ντριμπλάρει. Επιχειρεί σταθερά περισσότερες από πέντε ντρίμπλες ανά παιχνίδι και υπάρχουν χρονιές που δοκίμαζε να περάσει τους αντιπάλους του στο ένας εναντίων ενός οκτώ και εννέα φορές! Βέβαια αυτό από μόνο του δε λέει πολλά, οπότε πρέπει να τονίσουμε ότι μόλις μία χρονιά στα τελευταία οκτώ χρόνια της καριέρας του δεν είχε τουλάχιστον 50% επιτυχία, ενώ έχει κάνει χρονιές με 60% και 65% επιτυχία στο 1 on 1, νούμερα εξαιρετικά!

Στο κομμάτι της δημιουργίας, ο Κάρλσον βλέπει περιοχή και προσπαθεί να περάσει μπάλες εκεί. Μάλιστα την σεζόν 2021/22 είχε τις περισσότερες «πάσες κλειδιά» (σ.σ. πάσες που οδηγούν σε προφανή ευκαιρία για γκολ) σε όλο το πρωτάθλημα της Τσεχίας με 1,23 ανά παιχνίδι.

Aμυντικά η αλήθεια είναι ότι δεν ανταποκρίνεται στο στυλ του σύγχρονου παίκτη, τον οποίο έχουμε συνηθίσει να μαρκάρει και να γυρνάει πίσω. Ούτε καλός είναι στο ένας εναντίων ενός αμυντικά, ούτε ιδιαίτερα κλεψίματα έχει ούτε… πολυ-πατάει πίσω από το κέντρο, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω heatmap που συνοψίζει τους χώρους που κινείται σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Συνολικά πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη, με μοναδικό αστερίσκο ότι προέρχεται από το χειρότερο εξάμηνο της καριέρας του, αλλά αυτό είναι κάτι που πολλές φορές συμβαίνει σε παίκτες που πηγαίνουν στην Ασία.


Previous articleA Bola: «Η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση για τον Αλεξανδρόπουλο»
Next articleΤρεις ομάδες για Μπιέλ – «Πολύ πιθανή η αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό»

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here