Ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Τρίτης (6/8 20:00) αντιμετωπίζει στη Σουηδία για το πρώτο παιχνίδι στον 3ο προκριματικό του Champions League τη Σουδική Μάλμε. Πρόκειται για μια ομάδα ιδιαίτερα έμπειρη στο ευρωπαϊκό στερέωμα με παρουσίες σε προκριματικά και ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάλιστα είναι και οι περσινοί πρωταθλητές στη χώρα τους επομένως πρόκειται για μια ομάδα «μπαρουτοκαπνισμένη». Ωστόσο σε καθαρά οικονομικούς όρους οι πρωταθλητές Ελλάδας φαντάζουν μεγάλο φαβορί αφού η χρηματιστηριακή αξία του ΠΑΟΚ φτάνει πλέον τα 100εκ. ευρώ.

Ενώ αντίστοιχα αυτή της Μάλμε βρίσκεται στα 41.6εκ. ευρώ. Πιο ακριβός παίκτης της ομάδας είναι ο αριστερός Σουηδός χαφ, Σεμπάστιαν Νανασί με αξία 8εκ. ευρώ. Ακόμη ξεχωρίζουν οι Σεάντ Χακσαμπάνοβιτς (αριστερό εξτρέμ) με 3.5εκ. ευρώ και Έρικ Μπότχαιμ (σέντερ φορ) με επίσης 3.5εκ. ευρώ.

Προπονητής της ομάδας από το 2022 ο Χέρνικ Ρούντστρομ, ενώ και φέτος βρίσκονται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος Σουηδίας με 38 βαθμούς μετά από 17 αγώνες, στο +3 από τη δεύτερη Τζουργκάρντεν. Επόμενο παιχνίδι τους κόντρα στην Χάλμσταντ εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο 10 Αυγούστου.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here