Μια πολύ μεγάλη κίνηση πάει να ολοκληρώσει ο ΠΑΟΚ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου με την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν. Ο Κροάτης πολύπειρος κεντρικός αμυντικός ανήκει στην Λιόν και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025. Ωστόσο πλέον μοιάζει κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο 35χρονος πλέον Λόβρεν έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για να φτάσει να αγωνιστεί για μια τετραετία περίπου στην πρώτη ομάδα. Μέχρι να αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2010 για την Λιόν έναντι 9εκατ. ευρώ πρόφτασε να κάνει 57 συμμετοχές, με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Στην πρώτη του θητεία στους Γάλλους είχε μια αρκετά καλή παρουσία για δυόμιση σεζόν, με 102 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ, πριν συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League για λογαριασμό της Σαουθάμπτον που τον αγόρασε έναντι 10εκατ. ευρώ. Από εκεί χρειάστηκε μόλις μια εκπληκτική σεζόν με 31 παιχνίδια, 2 γκολ και 1 ασίστ για να πάρει μεταγραφή στην Λίβερπουλ έναντι 25εκατ. ευρώ.

Από το 2014 μέχρι και το 2020 ο Λόβρεν συμπορεύτηκε και με την «χρυσή» εποχή της Λίβερπουλ με τον Γιούργκεν Κλοπ με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Champions League του 2019, αλλά και της Premier League μια σεζόν αργότερα. Αποχώρησε τον Αύγουστο του 2020 για την Ζενίτ με 185 συμμετοχές με τους «reds», 8 γκολ και 4 ασίστ.

Στη Ρωσία παρέμεινε για 3 σεζόν και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2022, για να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία αναδείχθηκε την Λιόν. Την πρώτη χρονιά κατέγραψε 21 παιχνίδια και ένα γκολ, την δεύτερη έμεινε στα 11. Πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αφού δεν υπολογίζεται (σ.σ δεν έχει αγωνιστεί λεπτό φέτος) και σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα των Γάλλων που θέλουν να απαλλαγούν από συμβόλαια, οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Όσον αφορά την παρουσία του στην Εθνική Κροατίας έχει μια παρουσία 13 ετών, μαζί με τις… παλιοσειρές, Μόντριτς, Πέρισιτς κλπ, με 78 συμμετοχές και 5 γκολ, από το 2009 μέχρι και το Μουντιάλ του 2022, στο Κατάρ. Τέλος η αξία του βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή στο 1.2εκατ. ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Δείτε highlights από την καριέρα του:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here